Nidec nadobudol obchod s kompresormi korporácie Whirlpool

 

Nidec nadobudol obchod s kompresormi korporácie Whirlpool

Tlačová správa  z 2 4. apríla 2018

Japonská spoločnosť Nidec  podpísala dohodu o nadobudnutí spoločnosti Embraco – Whirlpool Corporation’s zameranú na výrobu kompresorov.

 

 

Nidec je špecialista na elektromotory, ktoré bude vyrábať aj s kompresormi

 

Akvizícia spoločnosti Embraco je významným článkom stratégie rastu spoločnosti Nidec ktorá dovoľuje expandovať na trh chladenia s rozšírením výrobkového portfólia. Táto transakcia potvrdzuje stratégiu Nidec na rozvíjajúcu sa platformu so zameraním sa na výrobky v priemyselnom a komerčnom obchode. S týmto cieľom Nidec vytvoril novú divíziu s názvom Nidec Globálne Zariadenia.

 

 

Nidec vyrába, obchoduje a je zastúpený po celom svete

 

Ako časť tejto stratégie Spoločnosť nadobudla v júli 2017 Secop GmbH, pridajúc výrobu kompresorov  do výrobkového portfólia. Nidec očakáva po akvizícii spoločnosti Embraco získanie väčšieho podielu v tomto sektore. Veľkosť sektoru výroby kompresorov je 170 miliónov kusov za rok a poskytne atraktívne príležitosti rastu.

Embraco je dobre známe ako globálny chladiacich kompresorov  najvyššej kvality vyrábaných vynikajúcimi technológiami. Touto transakciou, Nidec’s Global Appliance Division je schopný posilniť svoju pozíciu v obchode s kompresormi a expandovať výrobky do celého sveta. Nidec tiež verí v spôsobilosť technológie DC motorov pre Embraco kompresory s dôležitou synergiou a jedinečným rastom príležitostí v blízkej budúcnosti.

            Akvizícia, sa očakáva, že bude uzavretá v prvej polovici roka 2019 ako súčasť činností Global Appliance Division. Výsledkom akvizície obchod Global Appliance narastie o približne 1B$ a pribudne 5 fabrík a tiež výskumné vývojové centrá umiestnené v Brazílii, Mexiku, Slovensku, Číne.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 5/2018