ICR 2019 - Svetový kongres IIR

 

ICR 2019 - Svetový kongres IIR

August 24-29.2019 Montreal

Zlepšovanie kvality života a udržateľnosť života na Zemi

Jedno z najvýznamnejších podujatí v oblasti chladiacej, klimatizačnej techniky a tepelných čerpadiel, ktoré sa koná raz za štyri roky navštívilo do 900 účastníkov, ktorí si vypočuli takmer 1000 príspevkov v 10 sekciách, 120 bolo posterov a 17 vystavovateľov. Zúčastnil som sa zasadnutí výborov IIR ako predseda SV IIR v zastúpení MŠVVaR a tiež aktívne s prednáškou na tému: „Úniky podľa chladív a ich použitia 2009-2017 “.

 

Otvárací ceremoniál

Prihovorili sa hlavný organizátor Dr. Vasile Minea (Ca), bývalý prezident generálnej konferencie Dr. Filip Lebrun (CH) a nový Prof. Kim (Kórea), prezident výkonného výboru IIR prof. Felix Ziegler, riaditeľ IIR Didier Coulomb a zástupkyňa mesta Montreal.

Vasile, Minea, Filip Lebrun, Daniele Lamann, Didier Coulomb

 

Vydavateľstvo Elsevier časopisu Refrigeration

            Vyhodnotilo redakčnou radou spolu s recenzentmi najlepšie príspevky za roky 2015 a 2018. medzi najhodnotnejšie témy bolo zaradené magnetické chladenie, ejektory, CO2 chladivo, alternatívne chladivá, turbokompresory.

Ceny vydavateľstva odovzdali prezident IIR Prof. Felix Ziegler a riaditeľ IIR Didier Coulomb

 

Ocenenia za dlhoročnú prácu pre IIR

 

Tepelné čerpadlá v centre pozornosti

Tak ako v plenárnej prednáške, tak aj v priebehu celého kongresu boli tepelné čerpadlá v centre pozornosti, špeciálne so zameraním na priemyselné výroby až do teplôt 160 °C. Podobne pozornosť bola zameraná na ich využitie v centrálnom zásobovaní tepla, najmä vtedy, ak je potreba aj chladu. Ako samozrejmosť sa tepelné čerpadlá berú pre rodinné a bytové domy, kde najväčším konkurentom je zemný plyn, na ktorý podľa názoru viacerých, by mal byť poplatok za zvýšené emisie CO2.  

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 7/2019