ISIB obchodné rokovania v Budapešti

 

HVAC-R B2B stretnutie 20. septembra 2022 v hoteli Corinthia

Akcie sa zúčastní celkom 25 tureckých HVAC-R výrobcov. ISIB je organizácia, v ktorej sú povinne združení všetci exportéri. Stretnutie prebehlo s podporou tureckého Ministerstva obchodu. Po krátkom úvode v tureckom jazyku sa firmy rozišli ku stolíkom a prebiehali obchodné rozhovory. 

Zo Slovenska sa rozhovorov zúčastnili tri firmy. Väčšina záujemcov o spoluprácu bola z Maďarska. 

Rozhovory medzi asociáciami prebiehali v duchu možnej spolupráce, ktorá smerovala k účasti na výstave Chillventa a ISK Sodex v Istanbule v októbri 25-28, 2023 za účasti aj ďalších tureckých asociácií ako sú ISKID a Sosiad.

Čo turecké firmy ponúkali?

            Celkom 23 firiem ponúkali výrobky nielen chladenia, klimatizácie, tepelných čerpadiel, vetrania, rekuperácie, zvlhčovače, odvlhčovače, bojlery a podobne, ale tiež komponenty chladiacich okruhov ako sú expanzné ventily, dehydrátory, priezorníky, zberače chladiva, zberače a odlučovače oleja, výmenníky, ...

            Do vetracích zariadení boli ponúkané vymeniteľné filtre rôznych rozmerov, dimenzií, funkcionality a podobne. Filtre F5 až F9 na veľkosti častíc M10 a podobne. Záujemcovia boli pestrou ponukou príjemne prekvapení.

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 1/2023