Balíček čistej energie podporuje tepelné čerpadlá

 

Balíček čistej energie podporuje tepelné čerpadlá

Platí to aj naopak, že tepelné čerpadlá podporujú realizáciu balíčka čistej energie. Podľa našich hodnotení, študentských diplomových prác, dostupnej literatúry platí, že tepelné čerpadlá majú byť východziou technológiou pri návrhu budov vyžadujúcich si vykurovanie, chladenie a prípravu teplej vody. Ak tak projektant neurobí, spôsobí, že budova bude z pohľadu EEE hodnotenia horšia. Je teda dôležité:

  • Návrhy TZB začať s tepelnými čerpadlami
  • TČ posúvajú budovy do vyšších energetických tried
  • Ideálna budova, ktorá vykurovanie nepotrebuje, len chladenie a TV
  • Štatistika TČ odhalila potenciál TČ prispieť do podielu tepla z OZE viac ako 10 %
  • Štatistika a Mapa inštalovaných tepelných čerpadiel s výberom pre inštalačné firmy
  • Občania potvrdili, aké zariadenia potrebujú na vykurovanie, chladenie a TV

 

Preneste si mapu tepelných čerpadiel

Na svoju web stránku

            Na web stránke je popis ako integrovať mapu inštalovaných TČ na stránku firmy.

Firmy, ktoré hlásili informácie o tepelných čerpadlách a dostali certifikát, majú možnosť integrovať mapu ich inštalovaných tepelných čerpadiel na svoju firemnú stránku. Nižšie uvádzame návod ako pri tom postupovať.

Tento návod vyžaduje prístup k zdrojovým kódom Vašej firemnej stránkya môže vyžadovať právomoci administrátora firemnej stránky.

  1. Kliknite na názov Vašej firmy v zozname v spodnej časti tejto stránky: http://szchkt.org/a/databaza/hp_installations_map
  2. V spodnej časti otvorenej stránky je možnosť skopírovať HTML kód, ktorý vložte na vhodné miesto v zdrojovom kóde Vašej stránky

Upozornenie:

Je možné, že na mape TČ nie sú všetky inštalované čerpadlá, ktoré ste nahlásili. Je to spôsobené tým, že polohy TČ boli automaticky zisťované podľa nahlásených adries inštalovaných TČ, ktoré neboli vždy presné alebo sa nezhodovali so žiadnou známou adresou.

 

Oznamovanie inštalácií tepelných čerpadiel

Prinesie vám rôzne výhody!

Obrázky Výstupy vyplývajúce z oznamovania inštalovaných tepelných sú vo forme mapy inštalovaných tepelných čerpadiel, grafov a tabuliek. Systém tvorí štatistiky, grafy tabuľky historicky za jednotlivé roky i kumulatívne a to ako za oznamujúce firmy za celé Slovensko tak aj len pre oznamujúcu firmu.

Oznamujúca spoločnosť tak získava nielen výhodu prezentácie svojich inštalácií na mape tepelných čerpadiel, ale aj grafickú, tabuľkovú podobu inštalácií za jednotlivé roky a celkom.

 

Mapa tepelných čerpadiel

Možnosť inštalácie na internet len pre Vašu firmu

Obrázok  Dolu si vyberieme našu firmu a nižšie sa objaví link na integráciu mapy inštalovaných tepelných čerpadiel.

Link treba vložiť na vybrané miesto v zdrojovom kóde Vašej stránky a budete môcť na mape prezentovať len Vami inštalované tepelné čerpadlá.

 

Ak sa dostanú tepelné čerpadlá na mapu?

Oznamovaním inštalovaných tepelných čerpadiel v priebehu roka, alebo raz za rok na www.szchkt.org.    

 

Viac informácií nájdete v časopise Správy 6/2019